ARNAVUT CIGERI
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER:
1 adet ciğer (yaklaşık olarak 500-600gr. kadar)
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydanoz
Kırmızı biber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Ciğeri kasaptan zarı soyulmuş alın, sinirleri ayıklanmış ve küp şeklinde doğranmış olarak alın. Mümkün değilse ciğerin zarını kendiniz mutlaka soyun, üzerindeki sinirleri alın ve ezmeden,keskin bir bıçakla bastırmadan ciğeri küp küp doğrayın. Keserken arasından çıkan sinirleri de ayıklayıp atın.
Küp şeklinde doğradığınız ciğerleri bir süzgece koyun. Üzerine biraz su tutun biraz süzülmesini bekleyin. Unu geniş bir tabağa (tepside olabilir) koyun ve ciğerleri de bu tabağa alın Tabağı sallayarak ciğerlerin her yanının un bulaşmasını sağlayın.
Yayvan bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Ciğerleri de tencereye atın. Üzerine kırmızı biber serpiştirin. Arada karıştırın. Ciğerler suyunu bırakacaktır, kısık ateşte suyunu çekip kenarları kızarana kadar bekletin. Arada bir karıştırın. Ciğer zaten çabuk pişer, et gibi uzun sürmez pişmesi.
Soğanı ince ince kıyın, maydanozu da ince ince doğrayın. Soğanı tuzla ovun. Maydanozları da karıştırıp ciğerin yanında servis yapabilirsiniz.
15:33
|
Etiketler:
Arnavut ciğeri,
ciğer kavurması,
ciğer yemekleri,
ciğerli mezeler,
ciğerli yemek tarifleri,
etli mezeler,
resimli Arnavut ciğeri,
zengin meze tarifleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder