BOSNAK BOREGI
BOŞNAK BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 kg. un
1 fincan ayçiçekyağı
1 yumurtanın sarısı
Yeterince su
Tuz
İÇ MALZEMESİ:
5 adet büyük patates
4 adet kuru soğan
1 su bardağı ayçiçekyağı
Karabiber, Tuz
HAZIRLANIŞI:
Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezelere ayrılır. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde merdaneyle açılır. Bezelerin üzerine ayçiçekyağı sürülür. 20 dk bekletilir.
Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada ayçiçekyağıyla 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır..
Afiyet olsun.
23:56
|
Etiketler:
Boşnak böreği,
börek çeşitleri,
dolama börek,
patatesli börek,
resimli börek tarifleri,
tepsi böreği,
tuzlu tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder