ELMALI KURABIYE
ELMALI KURABİYE
KURABİYE HAMURU İÇİN:
1 bardak yoğurt,
1 bardak toz şeker,
1 paket margarin (250 gr, eritilmiş),
1 yumurta,
1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu
aldığı kadar un .
HAZIRLANIŞI:
Önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar ekliyorsunuz kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun iyice yoğrulması gerekiyor yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı soyup rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.
hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde merdaneyle açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve 160 derecede hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz.
19:52
|
Etiketler:
Elmalı kurabiye,
kolay kurabiye tarifleri,
kurabiye çeşitleri,
meyveli kurabiye,
pudra şekerli kurabiye,
resimli elmalı kurabiye
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder