GUL BOREGI
GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER:
4 yufka,
yarım kg. kıyma,
1 demet maydanoz,
tuz, karabiber, pulbiber.
HARCI İÇİN:
1,5 su bardağı yoğurt,
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
yarım paket kabartma tozu.
(İçine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI:
Önce harcı karıştırın hazırlayın. kıymayı çok az yağla bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. maydanoz ve baharatlarla kıymayı karıştırın ocaktan alın.
yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölün (üçgen şeklinde). en üsttekinin üzerine fırça ile yoğurtlu harçtan sürün. geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten serip rulo haline getirin. rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül şeklinde sarın. tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
19:54
|
Etiketler:
börek çeşitleri,
değişik börekler,
Gül böreği,
kıymalı börek,
pratik börekler,
resimli gül böreği,
tepsi böreği,
yufkalı börek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder