GULLAC
GÜLLAÇ
MALZEMELER:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu
1 Adet nar
YAPILIŞI:
Sütü ısıtın. 2 Su bardağı tozşekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırın, tepsi içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun.Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın.Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
17:56
|
Etiketler:
geleneksel tarifler,
gülaç,
gülaş,
Güllaç,
güllaç tarifi,
hafif tatlı çeşitleri,
oktay usta güllaç,
ramazan tatlıları,
resimli güllaç tarifi,
sütlü tatlılar,
ve yapımı güllaç
|
Siz de YORUM YAPIN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder