HINDISTAN CEVIZLI ADANA HALKASI
HINDISTAN CEVIZLI ADANA HALKASI
MALZEMELER:
4 yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 fiske tuz
50 gram margarin
1 çorba kaşık toz şeker
ŞURUBU:
3.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini karıştırıp,yumuşak hamur yapın.Hamuru sıkma torbasına koyun.Elinizi yağlayın.Hamuru elinizin üstüne halka şeklinde sıkın,simit gibi bir şekil verebilirsiniz.Tavadaki soğuk yağa atınız.Tavada pişirip iyice kızarınca soğuk şerbete çıkarın.Daha üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.
Not:Önce şerbetini hazırlamanız gerekiyor,şerbet soğuk olmalı
15:44
|
Etiketler:
ballı ballı,
çocuklar için tatlılar,
geleneksel tatlılar,
halka tatlısı,
hamurlu tatlılar,
Hindistan cevizli adana halkası,
lokma tatlısı,
şuruplu tatlılar,
yöresel tatlar
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder