HUNKAR BEGENDI
HÜNKAR BEĞENDİ
BEŞAMEL SOS MALZEMESİ:
3-4 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
ET MALZEMESİ:
1/2 veya 1 kg kuzu eti,ince şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak,doğranmış
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
tuz
karabiber
SOSUN HAZIRLANMASI:
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde veya fırında közleyin. Közlendikten sonra soyup doğrayıp çatalla iyice ezin.
Un ve tereyağını kavurun.
Sütü azar azar yedirin.
Tuzu ekleyin.
Sosu ezilmiş patlıcanlarla birlikte karıştırın.
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
ETİN HAZIRLANMASI:
Etleri küp şeklinde doğrayın tavaya koyun ve suyunu çekip yumuşayana kadar az sıvıyağ ile pişirin.
Unu ekleyin.
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
19:46
|
Etiketler:
Beğendi,
bendi tarifi,
beşamel soslu hünkar beğendi,
beşamel sosu,
geleneksel yemekler,
hünkar beğendi,
patlıcanlı yemekleri,
resimli hünkar beğendi
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder