ISPANAKLI MEYVELI PASTA
ISPANAKLI MEYVELİ PASTA
MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
250gr kadar ıspanak
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Önce yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
Ispanağı az bir yağda kavurarak veya haşlayarak diriliğini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine robottan geçirin iyi incelecektir.
Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu aşamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
Önceden ısıtılmış 175C - dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye bölün.
İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün.
İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.
15:39
|
Etiketler:
değişik pastalar,
emine beder pastaları,
emine beder tarifi,
ıspanaklı pasta,
meyveli pasta,
oktay usta ıspanaklı pasta,
Oktay usta pastası,
pasta tarifleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder