KALBURABASTI
KALBURABASTI
MALZEMELER:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kadar soda
1 çay bardağından biraz fazla mısırözü yağı
3-4 yemek kaşığı ince kırılmış ceviz içi
Şekil vermek için kalbur veya rende
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı+2 yemek kaşığı tozşeker
1+1/3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Şekeri ve suyu 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu koyun.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Unu bir kaba eleyin. Sodayı ve sıvıyağı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
güzelce yoğurduktan sonra cevizden büyük parçalar koparıp.
Kevgir veya rendenin kalın yerinde, üzerinde bastırarak hamuru açın ve içine biraz ceviz içi koyun.
Tekrar rulo sararak kapatın ve kalbur izlerine zarar vermeden birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Bütün hamurları bitirdikten sonra ısıtılmış 180C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.fırından çıktıktan sonra.
Soğuk şerbeti üstüne döküp tepsiyi başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çektirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun
00:08
|
Etiketler:
bayram tatlıları,
bildiğimiz tatlılar,
geleneksel tatlılar,
Kalbura bastı,
kalbura bastı tarifi,
resimli kalbura bastı,
resimli tatlı tarifleri,
tatlı tarifleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder