' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

KARAMELLI ETIMEK TATLISI



KARAMELLI ETIMEK TATLISI

MALZEMELER:

2 tepeleme yemek kasığı un
1 tepeleme yemek kasığı nişasta (buğday veya mısır)
4-5 yemek kasığı tozşeker
3 + ½ su bardağı sut
100gr. margarin veya tereyağı
1 yumurta, 2 parça damla sakızı (veya 1 paket vanilya)
1 paket kızarmış ekmek dilimleri (Ülker, etimek vs.)

ŞERBET İÇİN:

1+1/2 su bardağı tozşeker
2+1/2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Küçük bir tencereye tozşekeri koyup ocağın altını orta derecede acın.
Tahta bir kasıkla arada karıştırarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini sağlayın. Sekerin çok koyulaşıp yakmamaya dikkat edin.
Sekerinizin yarısından fazlası eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice önce bir bardak suyu şekere yavaşça dokun ve karıştırın.
Seker koyulaşıp fokurdayacaktır. Buharın sizi yakmamasına dikkat edin. Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kısık ateşte tutun seker eriyene kadar arada karıştırarak şerbetinizi hazırlayın.
Büyük dikdörtgen borcam kalıbınıza etkimekleri sıralayın. Üzerine şerbeti kepçe ile dökerek yedirin. Artan etkimekleri isterseniz şerbete batırıp yumussattiktan sonra ortadan ikiye bölerek kalıbın yanlarına koyabilirsiniz.
Kremayı yapmak için damla sakızını kullanıyorsanız sekerin az bir kısmıyla havanda dövün.
Yumurta, damla sakızı ve sekeri ayrı bir tencerede çırpma teli ile iyice çırpın.
Un ve nişastayı ekleyip tekrar durmadan karıştırın.
Azar azar unu ilave edip katılaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ocağın altını kapatıp yağı ilave edin.
1-2 dakika kadar çırpma teli ile hızlıca karıştırın. (Daha çok uzamasını isterseniz mikserle 5-8 dakika arası çırpabilirsiniz.
Şerbetini çekmiş kızarmış ekmeklerin üstüne kremayı döküp üstünü düzeltin. Hindistan cevizi ceviz vs serpip buzdolabında soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra etimek dilimlerine denk gelecek şekilde keserek servis edin

0 yorum: