KASARLI BIFTEK
KAŞARLI BİFTEK
MALZEMELER:
1 kg biftek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet patates, haşlanmış ve ezilmiş
1,5-2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
150gr dil peyniri
HAZIRLANMASI:
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar aynı tencerede pişirin.
Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.
Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin. Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin. (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında olcak) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde sürün.
200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dakika kadar)
Dil peynirlerini( veya kaşar da olur) tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.
22:21
|
Etiketler:
biftek tarifi,
değişik et yemekleri,
et yemekleri,
et yemekleri tarifi,
fırında biftek,
kaşar peynirli biftek,
Peynirli biftek,
resimli et yemekleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder