KOLAY MANTI
KOLAY MANTI
MALZEMELER:
1 paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini hazırladığınız köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.(makarnalar pişene kadar)
Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber veya toz kırmızı biber ekleyerek kavurun.
Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli yağı gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.
19:02
|
Etiketler:
bilinen tarifler,
geleneksel tarifler,
hazır mantı tarifi,
kıymalı mantı,
kolay mantı,
kolay mantı tarifleri,
mantı çeşitleri,
resimli kolay mantı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder