MAMZANA
MAMZANA
MALZEMELER:
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet çarliston biber
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
3 diş sarımsak
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Çatalla patlıcanların 5-6 yerinden delin, tuzlu suda yarım saat bekletin. Patlıcanları kurulayıp fırın tepsisine dizin. Fırınınızın ızgara ayarını açın ve patlıcanları 10 dakikada bir çevirerek közleyin.(ızgara veya mümkünse közdede közleyebilirsiniz) Közlenen patlıcanları fırından çıkartın ve sıcakken hemen kabuklarını soyun. Ilındıkça soyması zorlaşacaktır. Soyduktan sonra Patlıcan içlerini iri küpler halinde doğrayın.
Domatesleri yıkayın küp şeklinde doğrayın, biberleri ve sarımsakları da küçük küçük doğrayın. Derin bir kabın içerisinde doğradığınız patlıcanları, domatesleri, biberleri, sarımsakları karıştırın. üstüne Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip bir kez daha karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyin
15:29
|
Etiketler:
bilinen mezeler,
közleme çeşitleri,
közleme meze tarifleri,
közleme mezeler,
mamzana,
meze çeşitleri,
resimli meze tarifleri,
yoğurtlu mezeler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder