MANTARLI VE ISPANAKLI BOHCA BOREK
MANTARLI VE ISPANAKLI BOHÇA BÖREK
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı )
Arasına 50. gr yumuşak margarin
İÇ HARCI:
750 gr. ıspanak
300 gr. mantar
50 gr. margarin
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
(İç harcı için), küçük doğranmış mantarları teflon tavada suyu bırakıp çekene kadar kavurun, margarini ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ezerek ekleyip karıştırın. Doğranmış ıspanağı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun, karabiber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
Mayayı 1/2 su bardağı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp açın, üzerine yumuşak margarinden sürüp iç harçtan koyun, bohça şeklinde kapatıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ters dizip 30dk. mayalanmaya bırakın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
21:08
|
Etiketler:
bohça börek,
ıspanaklı börek,
mantarlı börek,
Mantarlı ve ıspanaklı bohça börek,
mantarlı ve ıspanaklı poğaça,
resimli mantarlı ve ıspanaklı börek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder