MILFOYLU TALAS BOREGI
MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ
MALZEMELER:
2 paket milföy hamuru (16 adet)
750g kuzu kuşbaşı et
250g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
HAZIRLANMASI:
Etleri yıkayıp tencereye koyun. (etlerin yağsız olmasına dikkat edin)
Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
Havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika hep birlikte kavurun.
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
18:00
|
Etiketler:
börek tarifleri,
kolay börekler,
milföy hamurlu börek tarifi,
milföylü börek,
pratik börekler,
resimli talaş böreği,
Talaş böreği
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder