PANCAR TURSUSU
PANCAR TURŞUSU
MALZEMELER:
2 demet pancar (5-6 adet pancar)
1/3 su bardağı sirke
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pancarların dışını süngerle iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan bir tencereye bütün olarak koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edin. Sirke ölçüsünün yarısını da koyup, pancarları güzelce haşlayın.
Haşlanmış pancarları tencereden kaşıkla çıkartın. Kabuklarını soyup tencerenin içine doğru istediğiniz şekilde doğrayın. Sarımsak,tuz ile ezin zeytin yağı ile ağartın geri kalan sirkeyi ilave edin iyice ağarınca tenceredeki pancarların üstüne döküp karıştırın . Kapak kapalı olarak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Artan pancar turşusunu kavanozlarda buzdolabında bir süre saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
15:35
|
Etiketler:
değişik turşu tarifleri,
meze çeşitleri,
mezeler,
Oktay ustadan turşu tarifi,
Pancar turşusu,
resimli turşu tarifi,
turşu çeşitleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder