PANDISPANYALI TATLI
PANDİSPANYALI TATLI
MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN:
2 adet yumurta
1.5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı süt
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
ÜZERİNE:
1 poşet krem şanti
Dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun.
Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın. Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında karıştırın. Yağlanmış orta boy kare borcamda pişirin.
Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, hazırladığınız şerbeti kekin üzerine kaşıkla dökün. Kremayı mikserle çırptıktan sonra kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine krem şantiyi sürün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.
17:09
|
Etiketler:
değişik tatlı tarifileri,
krem şantili tatlı,
kremalı tatlı,
Pandispanyalı tatlı,
resimli padispanyalı tatlı,
sütlü tatlılar,
yaş pasta tatlısı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder