PIYAZ
PİYAZ
MALZEMELER:
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , biber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta
YAPILIŞI:
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım haşlayın Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi koyup üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice harmanlayın Piyazı bir servis kabına aktarıp (isteğe göre)
domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
17:48
|
Etiketler:
kuru fasulye piyazı,
meze tarifleri,
Piyaz,
piyaz tarifi,
resimli piyaz tarifi,
salata tarifi,
sirkeli piyaz,
soğuk mezeler,
yumurtalı piyaz
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder