SAKSUKA
ŞAKŞUKA
MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları çatalla bir kaç yerinden delerek tuzlu suda on dakika kadar bekletin çıkartıp iyice. Yıkayın. Kabakların kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Bütün sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
Isıya dayanıklı bor cam bir kabın içerisinde sebzeleri koyun, şekeri, ve tuzu üstlerine serpin zeytinyağıyla karıştırın. Fırının ızgara kısmını açın ve bu cam kabı fırında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Arada sebzeleri bir kaşıkla karıştırın. Sebzeler pişip, kızarınca fırından alın.
Sarımsakları soyup tuz ile birlikte ezin, süzme yoğurt ile karıştırın. Sebzeleri de soğuyunca ekleyin. Hepsini tekrar karıştırıp.
Servis tabağına alabilirsiniz
15:23
|
Etiketler:
bildiğimiz tarifler,
kızartmalar,
kolay meze tarifleri,
meze çeşitleri,
patlıcanlı mezeler,
pratik mezeler,
resimli şakşuka,
şakşuka,
yoğurtlu mezeler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder