SAMBABA TATLISI
ŞAMBABA TATLISI
MALZEMELER:
2 su bardağı iri boy irmik
1 su bardağı seker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı seker
2 su bardağı su
1 tatlı kasığı limon suyu
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp çok katı olmayan bir hamur elde edin yağlanmış borcam veya herhangi bir tepsiye dökün.
Üzerine arzuya göre kabuğu soyulmuş badem dizilir veya iri kırılmış fındık serpiştirilir.
İyice kızarana kadar 180C li fırında pişirilir.
Bu arada seker ve su şerbet yapmak için kaynatılır. Kaynadıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasım daha kaynadıktan sonra altı kısılıp biraz koyulaşması için bekletilir.
Fırından çıkınca biraz ılınan şurubu dökülür. şurubu tamamen çekince (tercihen ertesi gün) istenilen şekilde kesilip servise sunulur.
00:13
|
Etiketler:
bildiğimiz tarifler,
hamur tatlıları,
irmik tatlısı,
revani,
Şambaba tatlısı,
şambale,
şambalı tatlısı,
şuruplu tatlılar
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder