SEKERPARE
ŞEKERPARE
MALZEMELER:
1 paket margarin (yumuşak)
2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini alın birbirine iyice yedirene kadar karıştırın. Yumurta, irmik, kabartma tozunu ve unu koyup ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerini çizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye koyup 10 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatın. Şekerpareler piştikten 3-4 dk sonra üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve üzerini kapatarak şerbetinin çekmesini bekleyin.
16:07
|
Etiketler:
bayram tatlıları,
bilinen tatlılar,
geleneksel tatlılar,
kolay tatlı çeşitleri,
resimli şekerpare,
Şekerpare,
şuruplu tatlılar,
tatlı çeşitleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder