SINI BOREGI
SİNİ BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN
500 gr. un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1 kg. ıspanak
zeytinyağı
(İç malzemesini isteğe göre değiştirebilirsiniz)
YAPILIŞI:
Öncelikle böreğin içini hazırlayın. 1 kg. ıspanağı ayıklayın ve yıkayın doğrayın. Ispanakların sadece yapraklarını kullanacağız
Sadece un, su ve tuz kullanarak, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 5-6 bezeye ayırın. Her bezeyi bakır sininin boyuna göre açın.
Siniyi biraz bol yağla içine iki yufkayı üst üste yayın iç malzemeden koyun iki yufka daha koyun daha kalın istenirse bir kat iç iki kat yufka daha konulabilir.
Sini ocağın üstünde döndürülerek arada bir kenarından bıçakla kontrol edilerek pişirilir altı piştikten sonra diğer tarafını pişirmek için bir tepsi yardımı ile ters çevrilir kenarlarından biraz daha yağ konur 2.3.yemek kaşığı kadar öbür tarafında olduğu gibi döndürerek altı bıçakla kontrol edilerek pişirilir biraz soğuduktan sonra dilimlenir servis edilir (köylerde yer ocaklarında odun ateşinde pişirilir)
17:37
|
Etiketler:
ev börekleri,
kolay börekler,
köy börekleri,
otlu börekler,
resimli sini böreği,
sini böreği,
tepsi böreği,
yufkalı börekler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder