SU BOREGI
SU BÖREĞİ
MALZEMELER:
Yarım kg un
4 Adet yumurta
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar nişasta
İÇİ İÇİN:
400 Gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
SOS İÇİN :
1 Su bardağı süt
250 Gr tereyağı
3 Adet yumurta
HAZIRLANIŞI:
Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun.
Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Nişasta ile kağıt kalınlığında açın.
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin.
Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin.
Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın.
Açtığınız hamurları büyük bir tencerede kaynayan suya atın karıştırarak biraz haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün.
Üzerine hazırlamış olduğunuz peynirli harçtan koyun ve kalan 4 hamuru da aynı işlemden geçirip aynı şekilde tepsiye döşeyin.
Artan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin
16:55
|
Etiketler:
bilinen börek tarifleri,
fırında börek,
geleneksel börek çeşitleri,
oktay usta böreği,
peynirli börek,
resimli su böreği tarifi,
Su böreği,
tepsi böreği
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder