' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

TARHANA CORBASI



TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER:

4 yemek kaşığı tarhana
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
Bol miktarda nane, kekik, karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Blendırdan geçirmiş olduğunuz sarımsakları ve domatesleri, az yağda kavurun. Daha sonra içine salçaları, nane ve kekiği ekleyip iyice kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine 1-2 su bardağı kadar soğuk su ekleyin ve su ısınmadan toz tarhanayı katın. Bir süre iyice topaklanmaması için sürekli karıştırın sonra üstüne kaynamış su ekleyerek kaynamasını hızlandırabilirsiniz. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Koyu geldiği zaman üzerine biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz

0 yorum: