TEPSI MANTISI
TEPSİ MANTISI
MALZEMELER:
HAMURU:
2 su bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
ılık su
İÇİ:
300g kıyma
3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
AYRICA:
tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 litre kaynamış su
HAZIRLANMASI:
Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin. bu arada siz içini hazırlayın. soğanı doğrayıp suyunu süzün. kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin karıştırın bekletin.
Hamuru iki bezeye bölüp çok ince açın. açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin. karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten koyun. her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kenarlarından kapatın yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200 derece fırında pembemsi olana kadar kızartın.
1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip içine 2 çay kaşığı tuz atın. bunu mantıların üzerine gezdirin. (hemen servis yapmayacaksanız üzerine alimünyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin). 1lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin. (bu su size fazla gelebilir ama mantılar çok su çekiyor.) tepsiyi 250 derece fırına koyun. su kaynama derecesine gelince fırını kapatın. sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
17:48
|
Etiketler:
fırında mantı,
kıymalı mantı,
kolay mantı,
mantı tarifi,
resimli mantı tarifi,
Tepsi mantısı,
yoğurt soslu mantı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder