ABANUS
ABANUŞ
MALZEMELER:
Patlıcan 4 adet
kuş başı et 250 gr.
Sivri biber 2-3 adet
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Domates 3 adet
Sarımsak 3-4 diş
HAZIRLANIŞI:
Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde veya ızgarada pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 250 gr.küçük doğranmış kuş başı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Servis tabağındaki Patlıcanlı karışımın üzerine koyup servis edin.
isteğe göre üstüne yoğurtla veya salçayla sos hazırlayabilirsiniz
22:48
|
Etiketler:
abanuş,
et yemekleri,
geleneksel yemek tarifleri,
közleme yemekler,
resimli et yemekleri,
resimli tarifler,
sebzeli tarifler,
sebzeli yemekler,
yemek,
yemek tarifi
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder