BANDIRMA
BANDIRMA
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
Her parça rulo yapılır.
Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
Bu sırada tavuk göğsü didikleyip parçalara ayrılır.
Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
Yufkaların üzerine yoğurt dökülür.
Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağı dökülüp süslenir.
12:55
|
Etiketler:
Bandırma,
değişik tarifler,
resimli bandırma tarifi,
tavuklu börek,
tavuklu tarifler,
yemek tarifleri,
yoğurtlu börek,
yufkalı tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder