GELIN KEBABI
GELİN KEBABI
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1,5 Su Budağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
ÜZERİNE:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
SOS İÇİN:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak kolay açılabilecek bir hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin. Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı az yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin suyunu çekene kadar kavurun kızarttığınız Hamuru servis tabağına alın.Üzerine kavurduğunuz malzemeyi yayın. Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyin.
13:08
|
Etiketler:
değişik kebap tarifleri,
et yemekleri,
Gelin kebabı,
kebap,
pide,
pide çeşidi,
pizza,
sulu yemekler,
yemek tarifleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder