' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

KUNTA KINTE


KUNTA KİNTE

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
3 çorba kasığı kakao
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
250 gr margarin

SÜSLEME IÇIN:

Hindistancevizi rendesi

ARZUNUZA GÖRE:

fındık, fıstık veya ceviz


YAPILIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Margarini küçük bir tavaya alıp eritin.biraz Soğumasını bekleyin.
Bir kasede yumurta, tozşeker, süt, kakao ve vanilyayı iyice çırpın. Seker eridikten sonra soğumuş olan margarini karışıma ekleyin.
Elde ettiğiniz karışımdan bir su bardağı kadarını kenara ayirin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın. Eleyerek karışıma ilave edin. yuvarlak bir kabı yağlayın. Hamuru içine boşaltıp üstünü düzeltin.
kabı fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
Pişirme süresi fırının çeşidine göre değişebilir. Bundan dolayı keki sürekli kontrol edin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için içine bir kürdan batırın. Kürdan temizse kek pismiş demektir.
pismiş olan keki fırından alin ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Kek ilikken kenara ayirdiginiz kremayı bir kaşık yardımıyla üzerine eşit olarak yedirin. Son olarak Hindistancevizi rendesini serpip soğuk olarak servis yapın.

0 yorum: