ORGULU TATLI
ÖRGÜLÜ TATLI
MALZEMELER:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı. sıvıyağ
1 çay bardağı. süt
1 paket. kabartma tozu
1 paket.vanilya
alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN:
reçel veya marmelat
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı. tozşeker
3 su bardağı. su
1 dilim limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına erimiş tereyağını,sıvıyağı ve sütü
alalım. telle çırpıp üzerine un,kabartma tozu ve vanilya
ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayalım. hamuru 15 dakika kadar
dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler
koparıp. Bezeleri elimizle veya merdaneyle açıp kenarlarında verevine üç kesik
yapalım. ortasına marmelat koyup kenarlarını üst üste
gelecek şekilde kapatalım. 170 derecede üzerine yumurta
sarısı sürerek pişirelim. diğer tarafta şerbeti kaynatıp
soğutalım. fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra
ılık şerbeti döküp daha sonra süsleyerek servis yapalım.
ılık servis yapılması tavsiye edilir.
20:55
|
Etiketler:
bayram tatlıları,
değişik tatlıar,
ev tatlısı,
gün tatlıları,
güzel tatlı çeşitleri,
Örgülü tatlı,
resimli tatlı tarifi,
süslü tatlılar,
şuruplu tatlı,
tatlı çeşidi
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder