PALYACO KULAHI
PALYAÇO KÜLAHI
MALZEMELER:
16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem
SÜSLEMEK İÇİN :
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri
HAZIRLANMASI :
Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satılan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,üstlerine toz fıstık ve çilek parçası ile süsleyebilirsiniz.
20:40
|
Etiketler:
değişik ikramlar,
değişik tarifler,
farklı tarifler,
Kurabiye,
Oktay usta tarifi,
Palyaço külahı,
pasta,
tarif,
tatlı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder