SUTLU YUVALAMA
SÜTLÜ YUVALAMA
MALZEMELER:
3.5 Su Bardağı Un
1/2 kg Kıyma
3 Yumurta
3 Çay Bardağı Süt
5 Su Bardağı Su
Tuz
1 Su Bardağı Sıvıyağ
SOS İÇİN:
2 Su Bardağı Yoğurt
3-4 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
YAPILIŞI:
Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın.
Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Yuvalamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
13:00
|
Etiketler:
ana yemekler,
değişik yemek tarifleri,
köfte yemekleri,
sıcak yemekler,
Sütlü yuvalama,
yemek,
yemek tarifi,
yuvalama tarifi,
zor yemekler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder