YANARDAG KEBABI
YANARDAĞ KEBABI
MALZEMELER:
Yarım kg kıyma
1 baş rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek içi .
1 adet yumurta akı
2 adet tırnaklı pide
3 adet orta boy patates
2 adet rendelenmiş domates
1 dïş sarımsak.
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemelerini karıştırıp küçük köfteler hazırlayalım .tavada önce cips doğradığımız patatesleri kızartalım ardından köfteleri kızartıp bekletelim.
Pideleri fırında ısıtın. Doğrayın tere yağını kızdırın içine kırmızı biber atın. Doğranmış Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız biberli tereyağını dökün.
Önce patatesleri sonra köfteleri servis tabağına üst üste gelecek şekilde koyun. Üzerine çırpılmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne alacalı şekilde ilave edip sıcak olarak servis edin.
22:44
|
Etiketler:
değişik yemek tarifleri,
et yemekleri,
karışık yemekler,
kebap çeşitleri,
resimli yemek tarifleri,
Yanardağ kebabı,
yemek tarifleri,
yoğurtlu kebaplar
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder