ETIMEK TATLISI
ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
ALT KATMAN:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİ:
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
ÜZERİ İÇİN:
Krem şanti
HAZIRLANIŞI:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Kakaolu krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür dolapta bir süre bekledikten sonra dilimleyip soğuk olarak servis edilir.
00:15
|
Etiketler:
etimek tatlısı,
Kakaolu krem şantili etimek tatlısı,
kremalı tatlılar,
pratik tatlı tarifleri,
sütlü tatlılar,
tatlı,
tatlı çeşitleri,
tatlı tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder