KARISTIRMA
KARIŞTIRMA
MALZEMELER:
4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo)
1 büyük soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı mısır unu
2 yumurta
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı süt
1 cay kaşığı kabartmatozu
tuz, kırmızıbiber, kekik
HAZIRLANIŞI:
Önce pırasaları ve soğanı temizleyip ince ince doğrayın.
Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım. Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak. Şekilde bir hamur hazırlayalım
Kavurduğumuz pırasalı harcı da hamura güzelce karıştıralım.
Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp üzerini ıslak bir kaşıkla düzeltelim.
Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.börek gibi dilimleyerek servis edelim.
00:08
|
Etiketler:
börek,
değişik tarifler,
fırında börek,
karıştırma,
Karma,
kolay börek,
pırasalı pizza tarifi,
pırasalı pratik börek,
pizza,
tuzlu
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder