TAVUK SNITZEL
TAVUK ŞNİTZEL
MALZEMELER:
1 tavuk göğsü
1 çay bardağı. süt
1 çay bardağı.soda
tuz,karabiber
panelemek için:
un
galeta unu
garnitürü için:
brokoli
karnıbahar
sosu için:
1 çorba kaşığı. tereyağı
1 tatlı kaşığı. hardal
yarım limon
1 su bardağı. krema
tuz
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs etini ince ince kesip fileto
haline getirin. Bir kapta sütü, sodayı,
tuz ve karabiberi karıştırıp etleri içine
yatırıp en az 1 saat bekletin. Daha sonra
etleri bu sostan çıkartıp önce una daha
sonra yumurtaya daha sonra da galeta
ununa bulayıp yağda kızartın.Yanına isteğinize göre
brokoli ve karnabaharları haşlayın veya
buharda pişirin. Sosu için kremayı kaynatın.
İçine hardal ve tereyağını ekleyin. Son
olarak limon ve tuz ekleyip sebzelerin
üzerine dökün.Sebzelerin kenarına da
kızarmış tavuk etlerini dizerek sıcak servis
yapın.
21:27
|
Etiketler:
pratik tarifler,
pratik tavuk yemekleri tarifi,
resimli şnitzel tarifi,
Tavuk şnitzel,
tavuk yemekleri tarifleri,
tavuklu tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder