' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

HASHASLI DILIMLER



HAŞHAŞLI DİLİMLER

MALZEMELER:

1 su bardağı. süt
1 çorba kaşığı. toz şeker
yarım paket. yaş maya
1 yumurta
1 çay bardağı. sıvı yağ
aldığı kadar un
1 fiske tuz .
İç harcı için:
haşhaş ezmesi
tozşeker,bal veya pekmez
üzeri için:
haşhaş tohumu

YAPILIŞI:

karıştırma kabına maya, yumurta, süt,tuz,
tozşeker ve alabildiği kadar un alınarak kulak
memesi kıvamında hamur yoğurup bekletin.Hamur
yarım saat mayalandıktan sonra ikiye bölünüp
dikdörtgen şeklinde açılır. Sıvıyağ ile yumuşatılmış
haşhaş ezmesi üzerine sürülür. Haşhaşın üzerine
pekmez gezdirilir ve bir tutam tozşeker
serpilir. Rulo şeklinde sarılıp 1 santim kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir
dilimlemeden önce üzerine yumurta
sarısı sürerseniz daha iyi olur.
Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede
pişirebilirsiniz.

0 yorum: