KOKULU COREK
KOKULU ÇÖREK
MALZEMELER:
1 paket. kurumaya
1 su bardağı. tozşeker
1 yumurta
100 gr margarin
yarım çay bardağı. susam ve çörekotu
1 çay kaşığı. tuz
ılık süt
aldığı kadar un
koku,sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kuru mayayı az bir miktar su ile eritin.Karıştırma
kabına biraz un alın.Ortasına mayayı,yumurtayı,
yumuşatılmış margarini,tuz ve şekeri koyun.Bir
çay bardağı kadar ılık sütü de ekleyip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp
15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartıp açın.İçine sıvıyağ ile karıştırılmış koku
(narenciye kurusu) dan sürüp rulo yapın. Ruloyu önce halka
şekline getirin. Daha sonra burgu yapıp kendi etrafında
döndürerek sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu
ve susam serpin. Fırında 180 derecede pişirin.
20:35
|
Etiketler:
değişik çörekler,
Kokulu çörek,
kokulu çörek tarifi,
kokulu poğaça,
mersin çöreği,
portakal kokulu çörek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder