
AYVA KOMPOSTOSU (HOŞAFI)
MALZEMELER:
2 Ayva
5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Tozşeker
3 Karanfil
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem
YAPILIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili de tencereye ekleyip kaynatın.Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.