9 Mayıs 2008 Cuma

CEVIZLI KURABIYE



CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER:

1 paket margarin (yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un

ÜZERİNE:

Pudra şekeri
Tarçın

YAPILIŞI:

Hamur yoğurma kabına yumuşamış margarini ve pudra şekerini ekleyip iyice elinizle karıştırın. Yumurta, ceviz, kabartma tozu, vanilya ile ele yapışmayacak şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca ayrı bir kapta karıştırdığınız pudra şekeri ve tarçın karışımını kurabiyelerin üzerine eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.