8 Mayıs 2008 Perşembe

CEVIZLI PEKMEZLI HELVA


CEVİZLİ PEKMEZLİ HELVA

MALZEMELER:

500gr. Pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
200gr. bütün ceviz
3 su bardağı su
1,5 su bardağı nişasta

YAPILIŞI:

Nişastayı soğuk suda eritin, pekmezle iyice karıştırın.
Tavada yağı eritin. Pekmezli nişastayı yavaş yavaş dökerek helva kıvamına gelinceye kadar hızlı karıştırıp pişirin.
Cevizleri bütün olarak atıp karıştırmaya devam edin pişirin.
küçük kaselere dökerek soğutun ve ters çevirin üstünü bütün veya dövülmüş cevizle süsleyin servis edin.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.