27 Mayıs 2008 Salı

PATATES KROKET



PATATES KROKET

MALZEMELER:

3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


YAPILIŞI:

3 adet patatesi iyice haşladıktan sonra, rendeleyelip ezin. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri,minik minik kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak kurabiye, şekli verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın bol sıvı yağda, tavayı ara sıra sallayarak lokma gibi kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusu serili tabağa alalım. Ilınınca servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.