7 Mayıs 2008 Çarşamba

TIRAMISU


TİRAMİSU

MALZEMELER:

1 Adet hazır kakaolu kek
3 Çorba kaşığı neskafe
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı sıcak su
1 Çorba kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:
3 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
4 Su bardağı süt
1 Paket labne peyniri
2 kahve fincanı un

HAZIRLANIŞI :
2 çorba kaşığı neskafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edilip karıştırılır. Hazır keki, enlemesine iki parçaya bölünür. Hazırlanan neskafeli karışımla kekin her iki tarafı ıslatılır. Krema için: süt, şeker, un ve yumurta iyice karıştırılır. Orta ateşte koyulaşana kadar iyice pişirilir. Ocaktan alınır ve labne peyniri eklenir. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mikserle iyice çırpılır. Hazırlanan kremanın yarısını ılıkken kek parçalarından birinin üzerine sürülür. Diğer kek üzerine kapatılıp, kalan krema üzerine sürülür. Kakao ve kalan neskafe ile süsleyerek buzdolabında soğutulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.