
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
5 su bardağı.süt
8 çorba kaşığı. irmik
1,5 su bardağı.toz şeker
1 paket. vanilya
1 kase vişne
1 su bardağı. vişne suyu
1 çorba kaşığı. nişasta
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye alın üzerine irmiği,tozşekeri,vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirelim. Kaynayınca ayıkladığımız vişne tanelerini içine boşaltalım. Bir tepsiye boşaltalım. Tatlımız soğurken vişne suyu
ve nişastayı pişirerek sos yapalım. Ilıyan tatlının üzerine sosu dökelim. Soğuduktan sonra1 kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek soğuk servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.