7 Ağustos 2008 Perşembe

KIYMALI PATATES


KIYMALI PATATES

MALZEMELER:

4 patates
300 gr kıyma
2 soğan
1 çorba kaşığı. salça
kırmızı biber,karabiber
kekik,tuz
sıvıyağ

SOSU İÇİN:

2 çorba kaşığı. un
3 yumurta
2 su bardağı. yoğurt
1 su bardağı. kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI

Önce patatesleri küp küp doğrayıp altın
sarısı olana dek yağda kızartalım. diğer
yanda kıymayı soğan ve salça ile soteleyelim.
içine tuz ve baharatları ekleyelim. Fırın
kabının altına patatesleri alalım.Üzerine
kıymalı harcı yayalım. sosu için yumurtaları
kırıp içine yoğurt ve un ekleyelim iyice çırpalım.kıymalı
harcın üstüne bu sosu dökelim. üstüne kaşar
peyniri rendesini serpip 170 derecede
pişirelim. üzeri nar gibi kızarınca kare kare
kesip sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.