23 Mayıs 2008 Cuma

HASHASLI KEK


HAŞHAŞLI KEK

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un (Ben biraz daha fazla kullandım)
2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1/2 su bardağı siyah haşhaş tohumu

YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri bir kapta hafif beyazlaşana kadar iyice çırpın.
Sütü ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu, haşhaş tohumlarını ve vanilyaları da ekleyip hamuru karıştırın. Unu tariftekinden biraz daha fazla kullandım.
Hamuru yağladığınız kek kalıba boşaltın ve 180-190 derecede pişirin içininin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.