9 Mayıs 2008 Cuma

ISPANAKLI MEYVELI PASTA



ISPANAKLI MEYVELİ PASTA



MALZEMELER:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
250gr kadar ıspanak
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Önce yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
Ispanağı az bir yağda kavurarak veya haşlayarak diriliğini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine robottan geçirin iyi incelecektir.
Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu aşamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
Önceden ısıtılmış 175C - dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye bölün.
İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün.
İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.