9 Mayıs 2008 Cuma

PANCAR TURSUSU



PANCAR TURŞUSU

MALZEMELER:
2 demet pancar (5-6 adet pancar)
1/3 su bardağı sirke
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Pancarların dışını süngerle iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan bir tencereye bütün olarak koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edin. Sirke ölçüsünün yarısını da koyup, pancarları güzelce haşlayın.
Haşlanmış pancarları tencereden kaşıkla çıkartın. Kabuklarını soyup tencerenin içine doğru istediğiniz şekilde doğrayın. Sarımsak,tuz ile ezin zeytin yağı ile ağartın geri kalan sirkeyi ilave edin iyice ağarınca tenceredeki pancarların üstüne döküp karıştırın . Kapak kapalı olarak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Artan pancar turşusunu kavanozlarda buzdolabında bir süre saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.