8 Mayıs 2008 Perşembe

KANDIL SIMIDI


KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER:

250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (akı ayrılacak)
Aldığı kadar un (5 - 6 su bardağı kadar)

ÜZERİNE:

1 yumurta akı, çırpılmış
Susam

HAZIRLANIŞI:

Hamur için tüm malzemeler bir kapta karıştırılır, un yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur,sonra küçük parçalar alıp elimizde yuvarlayıp halka şekli verip tepsiye dizelim, fırça yardımıyla önce yumurta akı sürelim sonra da susam serpelim 170 derece fırında biraz kızarana kadar pişirelim ve servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.