
KADAYIF TATLISI
MALZEMELER:
350gr yaş tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
Yarım paket tereyağı
ŞERBETİ İÇİN :
5 su bardagi su
4 su bardagi seker
HAZIRLANIŞI:
Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın 1,2 damla limon sıkın bekletin.
Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp açın uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarın fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine kızdırılmış tereyağının hepsini gezdirerek dökün.
Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.