15 Temmuz 2008 Salı

KADAYIF TATLISI


KADAYIF TATLISI

MALZEMELER:

350gr yaş tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
Yarım paket tereyağı

ŞERBETİ İÇİN :

5 su bardagi su
4 su bardagi seker

HAZIRLANIŞI:

Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın 1,2 damla limon sıkın bekletin.
Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp açın uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarın fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine kızdırılmış tereyağının hepsini gezdirerek dökün.
Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tarifler hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz. Afiyet olsun.